Näytetään kaikki 6 tulosta

Holubarin tarinassa konkretisoituvat amerikkalainen unelma ja ulkoilmaelämän hienous. Kaikki alkoi Coloradon Bolderissa sijaitsevasta kellarista, joka oli täynnä Roy ja Alice Holubarin vuorikiipeilyvarusteita toisen maailmansodan ajalta. Avioiduttuaan vuonna 1937 Holubarit viettivät vapaa-aikansa Coloradon vuorilla kiipeillen. Vuoteen 1946 mennessä he olivat tehneet intohimostaan liiketoimen. Paikallisen vuorikiipeily-yhteisön jäseninä he ostivat suuria määriä armeija ylijäämätarvikkeita, joita kehittivät omien kokeilujensa ja käyttökokemustensa perusteella yhä paremmiksi. Tältä pohjalta he suunnittelivat itse untuvatäytteisiä makuupusseja, parkoja ja selkäreppuja.

Laadukkaiden tuotteiden ja Holubarien edistyksellisen asenteen ansiosta kellarissa aloittanut postimyyntiyritys kasvoi nopeasti koko USA:n kattavaksi. Heidän teknisillä innovaatioillaan – kuten 1950-luvulla vielä täysin kokeellisella tasolla olleen nylonin käyttö asusteiden ja makuupussien pintamateriaalina – oli suuri vaikutus aikansa merkittävimpien valmistajien toimintaan.

Mountain Parka on Holubarien tärkein luomus. Tämä vettähylkivästä puuvillan ja nylonin sekoitteesta valmistettu neljän vuodenajan takki suunniteltiin käytettäväksi untuvaliivin, -takin tai -pusakan päällä. Se muodostui pian pohjoisamerikkalaiseksi klassikoksi, jota lähes jokainen outdoor-brändi maailmassa on kopioinut. Kulttistatuksen Holubar Mountain Parka sai Robert de Niron käyttäessä sen oranssia versiota Oscar-elokuvassa Kauriinmetsästäjät jonka jälkeen takki on kulkenut nimellä Deer hunter jacket. Myös Clint Eastwoodin yllä Eiger Sanctionissa oli Holubarin takki.

Pitkän poissaolon jälkeen Holubar syntyi uudelleen muutamia vuosia sitten. Sen koti on nyt pienessä Pordenonen kaupungissa Koillis-Italiassa. Ikoniset takit valmistetaan Euroopassa, kiitos sen, että brändi on kehittänyt erityisen suhteen erään maailman johtavan kangasvalmistajan, Limontan kanssa joka sijaitsee Italiassa ja tuottaa kankaita yksinomaan tälle outdoor vaatteiden pioneerille.

-40%
Original price was: 670,00 €.Current price is: 402,00 €.
-40%
Original price was: 210,00 €.Current price is: 126,00 €.
-40%
Original price was: 240,00 €.Current price is: 144,00 €.
-40%
Original price was: 65,00 €.Current price is: 39,00 €.
-40%
Original price was: 460,00 €.Current price is: 276,00 €.
-40%
Original price was: 540,00 €.Current price is: 324,00 €.