Aukia Fashion News - Blogi

Pukukoodi: Smart Casual

Mikä on smart casual?

Smart casual on rento, mutta samalla elegantti pukukoodi, jossa virallisen pukeutumisen elementit yhdistyvät rennompiin vaatekappaleisiin. Smart casualia voisi kuvailla mukavaksi ja käytännölliseksi pukeutumiseksi, ripauksella eleganttia tyylikkyyttä. Pukukoodi syntyi 2010-luvulla kaupungeissa ja nousi välittömästi suosituksi niin miesten kuin naisten keskuudessa.

Smart casualin ytimessä on löytää tasapaino virallisen ja rennon pukeutumisen välillä. Smart casual ja samantyyppisen business casual pukukoodien välinen ero on hyvin hieno: molemmissa yhdistyvät samat virallisena pidetyt elementit, mutta smart casual on hieman juhlavampi.

Smart casual naisille

Suosi:

 • Siistit t-paidat, kauluspaidat ja neuleet
 • Neuletakit, liivit ja bleiserit
 • Polvipituiset mekot ja kynähameet
 • Tummat farkut tai muut rennot mutta siistit housut, esim. culottes
 • Korkokengät, ballerinat, pikkukengät

Vältä:

 • Liian lyhyt helma
 • Sandaalit tai lenkkarit
 • College tai muut arkiset materiaalit

Smart casual miehille

Suosi:

 • Siistit t-paidat, kauluspaidat ja neuleet
 • Bleiserit ja neuletakit
 • Tummat farkut tai muut rennot mutta siistit housut, esim. chinot
 • Loaferit, pikkukengät, nilkkurit ja siistit tennarit
 • Halutessasi kravatti tai rusetti, mutta ei pakollinen

Vältä:

 • College tai muut arkiset materiaalit
 • Sandaalit tai lenkkarit

Millaisiin tilaisuuksiin smart casual sopii?

Smart casual soveltuu moneen eri tilaisuuteen, jossa halutaan pukeutua siististi ja tyylikkäästi, mutta kuitenkin rennosti. Tällaisia tilaisuuksia ovat esimerkiksi työpaikan tilaisuudet, rennot juhlat, treffit ja illanvietot. Se soveltuu hyvin myös toimisto- ja asiakastyöhön, jossa huoliteltu ulkomuoto halutaan yhdistää mukavaan ja käytännölliseen pukeutumiseen.

Löydä täydellinen smart casual -asusi

Laajasta valikoimastamme löydät varmasti täydellisen asun smart casual -tilaisuuteen, aina tyylikkäistä mekoista klassisiin kenkiin ja skarppeihin bleisereihin.

Tutustu mallistomme uutuuksiin

Mielenkiintoisimmat talvitakit miehille suomalaisesta takki-verkkokaupsta

Superdry Pivot Parka Black

Aukian vaatemyymälöiden ja Aukia.fi verkkokaupan talven 2021 valikoimista löytyy satoja erilaisia miesten talvitakkeja. Villakangastakkeja, untuvaa, toppaa, parka-takkeja, joka sään takkeja, talvipusakoita, maihareita, nahkatakkeja tai ulstereita – näitä kaikkia voit löytää laajoista valikoimistamme.

Tässä 20 poimintaa tämänhetkisestä miesten talvitakkien valikoimastamme.

Klikkaa tästä ja tutustu tästä kaikkiin verkkokauppamme miesten takkeihin!

Kauden mielenkiintoisimmat talvitakit naisille suomalaisesta vaatteiden verkkokaupasta

Esprit Wool Coat Camel

Aukian vaatemyymälöiden ja Aukia.fi verkkokaupan talven 2021 valikoimista löytyy satoja erilaisia naisten talvitakkeja. Villakangastakkeja, untuvaa, toppaa, parka-takkeja, joka sään takkeja, keinoturkkeja, maihareita, nahkatakkeja tai ulstereita – näitä kaikkia voit löytää laajoista valikoimistamme.

Tässä 20 poimintaa tämänhetkisestä talvitakkien valikoimastamme.

Klikkaa tästä ja tutustu tästä kaikkiin verkkokauppamme naisten takkeihin!

Vaatteiden koko-opas: näin valitset oikeat vaatekoot

Eri vaatemerkkien vaatteiden mitoitukset ja kokotaulukot vaihtelevat – toisinaan hyvinkin paljon. Yhden valmistajan yläosista sopiva koko voi olla S-koko ja toisen valmistajan yläosista puolestaan L-koko istuu täydellisesti. Joskus vaihtelua esiintyy myös saman valmistajan eri tuotteiden välillä.

Olemme koonneet sinulle pienen vaatteiden koko-oppaan, jonka avulla löydät sopivat vaatekoot helpommin ja vältät hutiostokset!

Kokotaulukko on nettishoppailijan paras ystävä

Parhaiten oikea koko löytyy, kun vertaat vartalosi mittoja valmistajan omaan kokotaulukkoon, mutta myös yleisestä vaatteiden kokotaulukosta saat jo suuren avun. 

Vaatekoot ilmoitetaan eri maissa eri yksiköillä. Kokotaulukoissa näitä eri muotoja vertaillaan keskenään, jotta sinun on helppo valita esimerkiksi Iso-Britannian numerokokojen joukosta suomalaista kirjainvaatekokoasi vastaava koko. 

Lisäksi kokotaulukoihin on kirjattu senttimetreinä vaatteen mitat, kuten rinnanympäryksen mitta, vyötärönympäryksen mitta tai lahkeen mitta. Näin sinun on helppo tarkistaa mittanauhan avulla, onko kyseinen vaatekoko sinulle todennäköisesti sopiva.

Kokotaulukon löydät jokaiselta tuotesivultamme.

Näin mittaat vaatekokosi oikein

Pituus: Pituus mitataan jalkapohjasta pään korkeimpaan kohtaan. Seiso suorana paljain varpain ja jalat yhdessä.

Rinnanympärys: Rinnanympärys mitataan rinnan korkeimmalta kohdalta. Seiso ryhdikkäästi, kädet vartalon vieressä. Pidä mittanauha suorassa linjassa.

Rinnanympärys rinnan alta: Mittaa rinnan alta, kylkiluiden ympäriltä. Seiso ryhdikkäästi, kädet vartalon vieressä. Pidä mittanauha suorassa linjassa.

Vyötärönympärys: Vyötärönympärys mitataan kylkiluiden alapuolelta ja lantioluiden yläpuolelta. Seiso suorassa ja pidä maha rentona ja luonnollisena.

Lantionympärys: Mittaa lantionympärys takapuolen leveimmästä kohdasta. Muista seistä suorassa. 

Lahkeen sisäpituus: Seiso suorassa, jalat hieman erillään toisistaan. Pituus mitataan haaravälistä ja jalkapohjaan. 

Kaulan ympärysmitta: Ympärysmitta mitataan aataminomenan alapuolelta, kaularangan seitsemännen nikaman kohdalta. Nikama on niskan korkein kohta, kun laittaa leuan rintaan.

Hihan pituus: Mitataan kaulasta ranteeseen. Seiso suorassa, kädet rennosti vartalon sivuilla. 

Tarkastele vaatekoon lisäksi myös vaatteen muita ominaisuuksia

Valmistajien lisäksi sopivat vaatekoot voivat vaihdella myös vaatteen mallista tai materiaalista riippuen. 

Tietyt materiaalit ovat vähemmän joustavia ja lähtökohtaisesti napakampia, jolloin hieman suurempi koko voi istua paremmin. Joustavasta materiaalista valmistettu voi puolestaan sopia hyvin myös pienemmässä koossa.

Myös leikkauksella on väliä: tyköistuvassa vaateessa sopivan koon valinta on tarkempaa, kun puolestaan väljästi leikatuissa malleissa puolestaan pienempi koko voi näyttää jopa normaalia kokoasi paremmalta ylläsi.

Älä siis valitse aina tottumuksesta vanhaa, tuttua vaatekokoa, vaan tarkastele vaatteen materiaalia ja leikkausta sekä pohdi, miltä vaate näyttää ylläsi. Vaatekoko on vain numero, joten esimerkiksi normaalia suuremman koon valintaa ei kannata suotta jännittää.

Jos valitsemasi vaatekoko ei kuitenkaan huolellisesta tarkastelusta huolimatta ollut sopiva, ei hätää – tarjoamme 14 päivän maksuttoman* vaihto- ja palautusoikeuden kaikille käyttämättömille** tuotteille!


* Maksuton palautus Suomessa ja rajatuissa EU-maissa.
** Voit sovittaa tuotetta lyhyesti samalla tavoin kuten myymälän sovituskopissa. Mikäli jostain syystä tuote palautetaan meille niin että hintalaput on irroitettu tai tuote ei ole muuten kunnoltaan täyteen hintaan myytävissä, joudumme mahdollisesti palauttamaan tuotteen sinulle takaisin.

Peak Performance Helium – Syksyn 2020 mallisto nyt myynnissä

Peak Helium takit syksy talvi 2020

 

“Ei ihan ilmaa kevyempi, mutta erittäin kevyt.” Tämä sisäänostajamme kuvaus kuvaa parhaiten sitä tunnetta, joka käyttäjää ensimmäisenä kohtaa Peak Performance Helium takkia kokeiltaessa.

Kevyt Helium -takki, josta on omat versiot sekä naisille että miehille, sopii niin sellaisenaan käytettäväksi tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi sadetakin tai jokasään takin alustakiksi. Takki pakkautuu kätevästi pieneen tilaan, joten se on aina valmiina kun Suomen syksy (tai kevät/kesä) yllättää.

 

tutustu tästä koko takkivalikoimaamme

miesten takit Naisten takit

Vaatteiden pesumerkinnät

Monilla on tapana leikata vaatteiden hoito-ohjelappu pois, sillä se saattaa kutittaa tai näkyä esimerkiksi huivissa ikävästi päällepäin. Harva kuitenkaan muistaa hoito-ohjeita myöhemmin ja tästä syystä saattaa hoitaa vaatteitaan miten sattuu – mikä näkyy esimerkiksi vaatteen värien haalistumisena, nyppyyntymisenä, venymisenä tai kutistumisena.

Vaatteiden hoito-ohjelappu sisältää erilaisia pesumerkintöjä, jotka kertovat vaatteelle sopivat pesu- ja silityslämpötilat, pestäänkö vaate koneessa, käsin vai kemiallisessa pesussa sekä saako vaatteen kuivata kuivausrummussa tai valkaista. Hoito-ohjeet annetaan vaatteeseen aina kokonaisuutena huomioiden myös esimerkiksi napit ja muut yksityiskohdat.

Pesumerkintöjä kannattaa noudattaa, sillä ohjeista poikkeaminen voi vaikuttaa vaatteisiin eri tavoin: esimerkiksi liian kuuma pesu saattaa vaurioittaa silkkiä tai kutistaa pellavan, kun taas puuvilla puolestaan kestää kovempaakin käsittelyä.

Vaatteiden pesumerkinnät eivät siis ole turhia – päinvastoin. Hoito-ohjeita noudattamalla pidät vaatteen hyväkuntoisena ja käyttökelpoisena pidempään.

Yleiset vaatteiden hoito-ohjeet

Tärkein vaatteiden hoito-ohje on hoito-ohjelapun säilyttäminen. Näin osaat noudattaa oikeita pesumerkintöjä ja pidennät merkittävästi vaatteen käyttöikää.

Toinen tärkeä pesuohje on oikeanlainen lajittelu: vaatteet kannattaa lajitella värin, likaisuuden ja pesulämpötilan mukaan. Hyvä perussääntö on pestä tummat ja vaaleat vaatteet erikseen.

Vaatteet kannattaa myös pestä nurinpäin käännettynä, jolloin ehkäiset värin ja printtien kulumista, nyppyyntymistä sekä pesuraitojen syntymistä. Lisäksi kannattaa myös pestä täysiä koneellisia, niin säästät samalla vettä ja luontokin kiittää!

Noudata pesulämpötiloja: liian kylmässäkään vedessä vaatetta ei kannata pestä, sillä se saattaa sekoittaa värit kuosillisissa vaatteissa.

Muista myös säilyttää vaatteet asianmukaisesti: joko henkarissa tai siististi viikattuna. Etenkin helposti ryppyyntyvät materiaalit kannattaa laittaa jo kuivumisvaiheessa henkariin, jolloin vältyt niiden jatkuvalta silittämiseltä.

Hyvä tietää tekstiileistä

 • Valitse arkivaatteiksi tekstiilejä, jotka kestävät vesipesun sekä tarvittaessa rumpukuivauksen.
 • Valitse pesuaine vaatteen kankaan mukaan: herkille kankaille neutraali pH.
 • Puuvilla ja pellava saattavat kutistua hieman pesussa valmistustavasta riippuen.
 • Viskoosista tehty vaate kannattaa kuositella pesun jälkeen takaisin mittoihinsa, sillä se saattaa mennä kasaan pituuden osalta.
 • Käytä valkoisille puuvillavaatteille valkaisevaa pesuainetta, jotta ne pysyvät valkoisina.
 • Älä kuivata silkkivaatteita auringossa, sillä auringonvalo vaurioittaa värejä.

Pesumerkinnät

Vaatteiden pesumerkinnät on standardoitu ja pesumerkinnöissä on yleensä viisi erilaista symbolia. Ne kertovat vaatteelle suositellun pesu- ja silityslämpötilan sekä saako vaatteen valkaista, kuivata rummussa tai pestä kemiallisesti. Näiden lisäksi vaatteissa saattaa olla suomalaisista hoito-ohjeista poikkeavia merkintöjä, esimerkiksi vaatteen kuivumiseen liittyen.

Hoito-ohjeessa olevaa pesu- tai silityslämpötilaa ei kannata ylittää, sillä tällöin vaate saattaa vahingoittua. Symbolin lämpötila on korkein vaatteelle suositeltu pesulämpötila.

Viiva pesulämpötilasymbolin alla tarkoittaa hellävaraista pesua, jolloin pesukonetta ei kannata täyttää täyteen asti. Hellävaraisuutta vajaamman täytön lisäksi lisäävät suurempi veden määrä sekä kevyempi linkous. Kankaista esimerkiksi silkki ja villa vaativat hellävaraisen pesun.

Vaatteiden pesumerkinnät kannattaa tarkistaa jo kaupassa, sillä esimerkiksi kemiallista pesua vaativien arkivaatteiden vieminen pesulaan on pidemmän päälle vaivalloista. Arjessa kannattaakin suosia helposti hoidettavia vaatteita, jotta voit pestä mahdollisimman täysiä koneellisia.

Tutustu alla yleisimpiin vaatteiden pesumerkintöihin:

Kaipaatko vinkkejä vaatteiden hoitoon?

Pyrimme aina kertomaan tuotteidemme tuotekuvauksissa vaatteiden hoito-ohjeet, jotta tiedät jo ennen ostopäätöstä, millaista hoitoa vaate kaipaa.

Mikäli vaatteen hoidosta herää kuitenkin kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme verkkokauppa@aukia.fi tai lue lisää vinkkejä vaatteiden hoitoon blogistamme:

Vaatteiden kierrätys – anna vaatteillesi uusi elämä

Makia vaatteiden hoito-ohjeet

Viime vuosina moni on alkanut kiinnittää entistä tarkempaa huomiota hiilijalanjälkeensä ja elämäntapansa kestävyyttä ympäristön kannalta. Eikä suotta – meillä on vain yksi maapallo ja sen upea luonto, josta on syytä pitää huolta. On kaikkien etu, että meillä on elinvoimainen ja turvallinen ympäristö, jossa toteuttaa itseämme ja tehdä rakastamiamme asioita.

Mutta entä kun suosikkivaatteesi alkaa pikkuhiljaa kulumaan puhki? Tai sille valkoiselle kaulupaidalle ilmestyi tahra, joka ei lukuisista yrityksistä huolimatta lähde pois? Toisinaan myös muuten käyttökelpoinen vaate jää pieneksi tai ei enää sovi tyyliisi.

Vaatteiden kierrätys aiheuttaa monelle päänvaivaa, mutta onneksi se ei lopulta ole kovin monimutkaista. Mikäli haluat minimoida käytöstä poistuneiden vaatteidesi hiilijalanjäljen, jatka lukemista – me kerromme, miten kierrätät vaatteesi ympäristöä kunnioittaen!

Korjaa

Vaikka moni asia on nykyään paremmin kuin ennen, joskus on hyvä katsoa taaksepäin ja ottaa mallia isovanhemmistamme, joiden aikana vaatteiden käyttöikää pidennettiin vuosikausilla niitä ahkerasti korjaamalla.

Esimerkiksi irronneen napin ompelet paikalleen käden käänteessä ja reikien paikkaamiseen löytyy nykyään monenlaisia apukeinoja. Pienet reiät saat kurottua umpeen pelkän langan ja neulan avulla, isommat reiät voit puolestaan paikata ommeltavilla tai liimattavilla paikoilla, joita löytyy useassa eri värissä ja tyylissä. Siististi ommeltu paikka voi myös olla tyylikeino, joka piristää vanhan vaatteen ilmettä!

Jos vanhat vaatteet kyllästyttävät, tuunaamalla ne muuttuvat kuin uusiksi! Vanhat farkut lyhentyvät helposti trendikkäiksi farkkushortseiksi ja pitkähihainen vaate muuttuu sutjakasti t-paidaksi tai topiksi.

Uusiokäytä

Mikäli vaate ei enää ole käyttökelpoinen, voi sen kangasta uusiokäyttää muihin tarkoituksiin.

Jos jaksat nähdä hieman vaivaa, voit ommella vanhoista vaatteista esimerkiksi kukkaroita tai tyynynpäällisiä. Kauniista kuosista syntyy myös persoonallinen taulu, kun kankaan kiristää taulun taustalevyn päälle.

Vaatteista voi myös leikellä siivousliinoja, jotka on käytön jälkeen helppo heittää pesukoneeseen ja käyttää uudelleen. Etenkin puuvilla toimii erinomaisesti rättinä. Vanha fleecetakki puolestaan muuttuu helposti mikrokuituliinaa vastaavaksi pölyrätiksi.

Myy tai lahjoita

Jos vaate on siisti ja ehjä, mutta ei esimerkiksi enää sovi tyyliisi tai istu päällesi, voit myydä tai lahjoittaa sen. Vaatteiden myyntiin on nykyään useita eri kanavia: niin mobiilisovelluksia, verkkoalustoja, second hand -liikkeitä ja perinteisiä kirpputoreja.

Halutessasi voit myös lahjoittaa vaatteita ja tehdä samalla hyvää. Esimerkiksi Hopelle voit lahjoittaa hyväkuntoisia vaatteita, jotka välitetään eteenpäin pienituloisille Suomessa. Myös monet muut hyväntekeväisyysjärjestöt, kuten Fida, UFF ja Punainen Risti ottavat vastaan vaatteita.

Siistit, ehjät ja hyväkuntoiset vaatteet päätyvät hyväntekeväisyysjärjestöissä useimmiten jälleenmyytäväksi joko Suomessa tai ulkomailla. Myyntituotoilla rahoitetaan järjestön toimintaa sekä usein myös erilaisia avustuskohteita. Osa vaatteista saatetaan myös lahjoittaa avustuskohteisiin. Mikäli vaate ei ole enää myyntikelpoinen, mutta se on kuitenkin puhdas, vaatteen raaka- aineet uusiokäytetään uusiin tekstiileihin. Vaatteet voidaan kierrättää myös esimerkiksi autoteollisuuden käyttöön tai eristeiksi.

Myös eläinsuojeluyhdistyksille voi lahjoittaa tekstiilejä. Hyväkuntoisia vaatteita voit toimittaa eläinsuojeluyhdistyksille kirpputorilla myytäväksi, jolloin myyntituotot menevät eläinsuojelun hyväksi. Useat eläinsuojeluyhdistykset ottavat vastaan myös kulahtaneita pyyhkeitä ja lakanoita eläinten käyttöön.

Energia- tai sekajäte

Jos vaate on täysin riekaleina, likainen, märkä tai homeessa, sen paikka on energia- tai sekäjäte. Myös käytetyt alusvaatteet kuuluvat roskiin. Energia- tai sekajätteeseen heitetyt vaatteet muutetaan energiaksi.

Usein ajatellaan, että pahin synti on heittää vaate roskakoriin, mutta toisinaan se on ainut oikea paikka vanhalle vaatteelle. Käyttökelvottoman vaatteen kuljettaminen ja käsittely kuluttaa täysin turhaan resursseja, kun loppusijoituspaikka on joka tapauksessa sama.

Laadukas ja kestävä vaate on ympäristöteko parhaimmillaan

Aukialta löydät vain tunnettujen, laadukkaiden brändien vaatteet ja asusteet. Useat edustamistamme brändeistä panostavat tänä päivänä vahvasti kestävään vaatetuotantoon: tutustu esimerkiksi Makian tai Knowledge Cotton Apparellin vastuullisesti tuotettuihin aarteisiin, joista useat on valmistettu kierrätysmateriaaleista.

Toisinaan laadukas vaate saattaa maksaa merkittävästi enemmän, kuin vastaava vaate jossain muussa liikkeessä. Laadukas ja kestävä vaate on kuitenkin ympäristöteko parhaimmillaan: mitä pidempi vaatteen käyttöikä on, sitä pienempi on sen hiilijalanjälki.

Laadukas vaate myös maksaa itsensä nopeasti takaisin, kun esimerkiksi nyppyyntynyttä neulepaitaa ei tarvitse vaihtaa uuteen joka vuosi, vaan sama, laadukas neule lämmittää vuodesta toiseen lähes uudenveroisena.

Pyrimme myös tarjoamaan mahdollisimman tarkat tuotetiedot jokaiselle tuotteellemme sekä selkeän koko-oppaan, jotta löytäisit mahdollisimman helposti juuri sinun tyyliisi sopivat ja sinulle täydellisesti istuvat tuotteet, jotka ilahduttavat sinua pitkään.

Jos vaate ei kuitenkaan istu tai muuten miellytä, sinulla on aina 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus tuotteen postista noutamisesta lukien. Tarjoamme maksuttoman vaihdon ja palautuksen Suomessa sekä rajatuissa EU-maissa.

Tutustu valikoimaamme ja löydä täydennä vaatekaappisi aikaa ja katseita kestävillä klassikoilla sekä tyyliisi sopivilla laadukkailla ikisuosikeilla!

Takaisin töihin

Takaisin töihin asut

Piristä töihin paluuta uudella asulla. 

Toimiva työasu loppukesällä on lyhythihainen paita ja siistit housut. Tämän lisäksi on muitakin vaihtoehtoja, joista saat muokattua työasun myös syksyyn.

Monikäyttöiset paitamekot

Paitamekkoa voit käyttää loppukesästä mekkona. Ilmojen viilennettyä avaa mekon napit ja pue jakuksi housujen parina. 

Part Two

Pukevat ja mukavat trikoomekot

Trikoomekko on usein pukevampi kuin ajattelemmekaan. Kietaisumallinen mekko on mukava päällä ja silti uskottava työasu. Trikoomekossa toimii hyvin näyttävät kuosit, jotka näkyvät vahvasti syksyn trendeissä.

Neuletakki

Lontoon syksyä 2020 esittelevissä muotinäytöksissä näkyi vahvasti rento villatakki. Neuletakki on vaatekaapin luottovaate ympäri vuoden. Vilukissa valitsee villasekoitteisen neuletakin, kuumaverinen esimerkiksi luomupuuvillasta tehdyn version. 

Laukku

Mitä tarvitset työpäivää varten? Pitääkö laukkuusi mahtua kannettava tietokone? Joissain laukuissa on valmiina oma, pehmustettu lokero tietokonetta varten. Laukkua etsiessä kannattaa myös miettiä haluaako laukkua kantaa olkapäällä vai käsivarrella ja tehdä valinta tämän perusteella. 

Kesän luottovaatteet

Samsoe naisten ja miesten kesävaatteet

Pukeutuminen on kesällä helppoa. Tarvitset muutaman luottovaatteen ja pääset nauttimaan kesästä ilman vaatekriisejä.

Naisille mekko on helpoin kesäasu. Housuihmisen valinta on shortsit tai caprit

 • trikoomekko lomapäiviin ja puuvillainen tai pellavainen töihin
 • pellavahousut. Pitkät, caprimittaiset tai shortit päivän lämpötilasta riippuen
 • yläosaksi lyhythihainen paitapusero tai tunika. Valitse materiaaliksi trikoo, ohut voilé tai pellava
 • valkoiset tennarit toimivat aina, mutta väreillä kuten roosalla saa ilmettä asuun.
 • vaihda myös käsilaukku vaaleampaan väriin.

Miehille shortsit luovat pohjan pukeutumiselle.

 • rennot shortsit sekä siistimmät kaupungille
 • pikeepaita. Leikittele väreillä ja asusi näyttää joka päivä erilaiselta
 • kauluspaita pellavaa tai kevyttä puuvillaa menoihin, joissa pitää näyttää pukeutuneemmalta
 • tennarit. Nahkaiset tai kankaiset, mustat tai valkoiset. Valitse itse suosikkisi.

Tarkista kesävaatteesi ja valmistaudu nauttimaan kesän auringosta ilman stressiä puketumisesta. 

Arkk tennarit

Laadukas vaate on kestävä valinta

Sitoutuminen eettiseen ja vastuulliseen kuluttamiseen kuuluu Aukian arvoihin ja jokapäiväiseen tapaan toimia. Haluamme tarjota asiakkaillemme laadukkaita, ajallisesti sekä materiaalien puolesta kestäviä, vastuullisesti valmistettuja tuotteita.  Olemme tarkkoja siitä, että tavarantoimittajamme kunnioittavat työntekijöitään ja toimivat vastuullisesti tuotannon kaikissa vaiheissa. 

Holebrook neuleet ja trikoot

Kestävän kulutuksen mukaisissa materiaaleissa on valittavana luonnonmukaisista materiaaleista kuten orgaaninen puuvilla, tai kierrätetyistä materiaaleista valmistettuja tuotteita. Monilla tuotteilla on ympäristömerkintä kuten GOTS, joka on maailman johtava orgaanisten tekstiilien sertifiointijärjestelmä, joka ottaa huomioon sekä ekologisen että sosiaalisen puolen. GOTS kattaa koko tuotantoketjun kuidusta valmiiseen vaatteeseen asti.

Ekologista on myös esimerkiksi farkkukankaan pesujen kehittäminen suuntaan, jossa tarvitaan vähemmän vettä kuten Levi’s tekee Waterless -tekniikallaan. 

Levi's Waterless farkut

Verkkokaupassamme Aukia.fi nämä tuotteet on merkitty Eko -merkinnällä. 

Tutustu ekologisen muodin valikoimaamme ja valitse vaate, jota kantaessasi tunnet itsesi onnelliseksi. 

Knowledge Cotton Apparel miesten vaatteet