Aukia Fashion News - Blogi

Mielenkiintoisimmat naisten hupparit ja collegepaidat suomalaisesta muodin verkkokaupasta

Superdry Pride In Craft Sweat Dress Eclipse Navy

Aukian vaatemyymälöiden ja Aukia.fi verkkokaupan talven 2021 valikoimista löytyy satoja erilaisia naisten trendikkäitä huppareita huippumerkeiltä

Tässä 20 poimintaa tämänhetkisestä naisten merkkivaatteiden valikoimastamme.

Klikkaa tästä ja tutustu tästä kaikkiin verkkokauppamme naisten huppareihin!

Mielenkiintoisimmat miesten hupparit ja collegepaidat suomalaisesta verkkokaupasta

Aukian vaatemyymälöiden ja Aukia.fi verkkokaupan talven 2021 valikoimista löytyy satoja erilaisia miesten trendikkäitä huppareita ja collegepaitoja huippumerkeiltä.

Tässä 20 poimintaa tämänhetkisestä miesten merkkivaatteiden valikoimastamme.

Klikkaa tästä ja tutustu tästä kaikkiin verkkokauppamme miesten huppareihin!

Mielenkiintoisimmat naisten merkkivaatteet suomalaisesta muodin verkkokaupasta

Esprit Blouse Old Pink

Aukian vaatemyymälöiden ja Aukia.fi verkkokaupan talven 2021 valikoimista löytyy satoja erilaisia naisten trendikkäitä merkkivaatteita huippumerkeiltä . Miesten takkeja, huppareita, housuja, neuleita, paitoja, t-paitoja, pipoja sekä asusteita – näitä kaikkia ja paljon muuta voit löytää laajoista valikoimistamme.

Tässä 20 poimintaa tämänhetkisestä miesten merkkivaatteiden valikoimastamme.

Klikkaa tästä ja tutustu tästä kaikkiin verkkokauppamme naisten muotiuutuuksiin

Mielenkiintoisimmat miesten merkkivaatteet suomalaisesta muodin verkkokaupasta

Superdry Pivot Parka Black

Aukian vaatemyymälöiden ja Aukia.fi verkkokaupan talven 2021 valikoimista löytyy satoja erilaisia miesten trendikkäitä merkkivaatteita huippumerkeiltä . Miesten takkeja, huppareita, housuja, neuleita, paitoja, t-paitoja, pipoja sekä asusteita – näitä kaikkia ja paljon muuta voit löytää laajoista valikoimistamme.

Tässä 20 poimintaa tämänhetkisestä miesten merkkivaatteiden valikoimastamme.

Klikkaa tästä ja tutustu tästä kaikkiin verkkokauppamme miesten muotiuutuuksiin

Pukukoodi: Smart Casual

Mikä on smart casual?

Smart casual on rento, mutta samalla elegantti pukukoodi, jossa virallisen pukeutumisen elementit yhdistyvät rennompiin vaatekappaleisiin. Smart casualia voisi kuvailla mukavaksi ja käytännölliseksi pukeutumiseksi, ripauksella eleganttia tyylikkyyttä. Pukukoodi syntyi 2010-luvulla kaupungeissa ja nousi välittömästi suosituksi niin miesten kuin naisten keskuudessa.

Smart casualin ytimessä on löytää tasapaino virallisen ja rennon pukeutumisen välillä. Smart casual ja samantyyppisen business casual pukukoodien välinen ero on hyvin hieno: molemmissa yhdistyvät samat virallisena pidetyt elementit, mutta smart casual on hieman juhlavampi.

Smart casual naisille

Suosi:

 • Siistit t-paidat, kauluspaidat ja neuleet
 • Neuletakit, liivit ja bleiserit
 • Polvipituiset mekot ja kynähameet
 • Tummat farkut tai muut rennot mutta siistit housut, esim. culottes
 • Korkokengät, ballerinat, pikkukengät

Vältä:

 • Liian lyhyt helma
 • Sandaalit tai lenkkarit
 • College tai muut arkiset materiaalit

Smart casual miehille

Suosi:

 • Siistit t-paidat, kauluspaidat ja neuleet
 • Bleiserit ja neuletakit
 • Tummat farkut tai muut rennot mutta siistit housut, esim. chinot
 • Loaferit, pikkukengät, nilkkurit ja siistit tennarit
 • Halutessasi kravatti tai rusetti, mutta ei pakollinen

Vältä:

 • College tai muut arkiset materiaalit
 • Sandaalit tai lenkkarit

Millaisiin tilaisuuksiin smart casual sopii?

Smart casual soveltuu moneen eri tilaisuuteen, jossa halutaan pukeutua siististi ja tyylikkäästi, mutta kuitenkin rennosti. Tällaisia tilaisuuksia ovat esimerkiksi työpaikan tilaisuudet, rennot juhlat, treffit ja illanvietot. Se soveltuu hyvin myös toimisto- ja asiakastyöhön, jossa huoliteltu ulkomuoto halutaan yhdistää mukavaan ja käytännölliseen pukeutumiseen.

Löydä täydellinen smart casual -asusi

Laajasta valikoimastamme löydät varmasti täydellisen asun smart casual -tilaisuuteen, aina tyylikkäistä mekoista klassisiin kenkiin ja skarppeihin bleisereihin.

Tutustu mallistomme uutuuksiin

Mielenkiintoisimmat talvitakit miehille suomalaisesta takki-verkkokaupsta

Superdry Pivot Parka Black

Aukian vaatemyymälöiden ja Aukia.fi verkkokaupan talven 2021 valikoimista löytyy satoja erilaisia miesten talvitakkeja. Villakangastakkeja, untuvaa, toppaa, parka-takkeja, joka sään takkeja, talvipusakoita, maihareita, nahkatakkeja tai ulstereita – näitä kaikkia voit löytää laajoista valikoimistamme.

Tässä 20 poimintaa tämänhetkisestä miesten talvitakkien valikoimastamme.

Klikkaa tästä ja tutustu tästä kaikkiin verkkokauppamme miesten takkeihin!

Kauden mielenkiintoisimmat talvitakit naisille suomalaisesta vaatteiden verkkokaupasta

Esprit Wool Coat Camel

Aukian vaatemyymälöiden ja Aukia.fi verkkokaupan talven 2021 valikoimista löytyy satoja erilaisia naisten talvitakkeja. Villakangastakkeja, untuvaa, toppaa, parka-takkeja, joka sään takkeja, keinoturkkeja, maihareita, nahkatakkeja tai ulstereita – näitä kaikkia voit löytää laajoista valikoimistamme.

Tässä 20 poimintaa tämänhetkisestä talvitakkien valikoimastamme.

Klikkaa tästä ja tutustu tästä kaikkiin verkkokauppamme naisten takkeihin!

Vaatteiden koko-opas: näin valitset oikeat vaatekoot

Eri vaatemerkkien vaatteiden mitoitukset ja kokotaulukot vaihtelevat – toisinaan hyvinkin paljon. Yhden valmistajan yläosista sopiva koko voi olla S-koko ja toisen valmistajan yläosista puolestaan L-koko istuu täydellisesti. Joskus vaihtelua esiintyy myös saman valmistajan eri tuotteiden välillä.

Olemme koonneet sinulle pienen vaatteiden koko-oppaan, jonka avulla löydät sopivat vaatekoot helpommin ja vältät hutiostokset!

Kokotaulukko on nettishoppailijan paras ystävä

Parhaiten oikea koko löytyy, kun vertaat vartalosi mittoja valmistajan omaan kokotaulukkoon, mutta myös yleisestä vaatteiden kokotaulukosta saat jo suuren avun. 

Vaatekoot ilmoitetaan eri maissa eri yksiköillä. Kokotaulukoissa näitä eri muotoja vertaillaan keskenään, jotta sinun on helppo valita esimerkiksi Iso-Britannian numerokokojen joukosta suomalaista kirjainvaatekokoasi vastaava koko. 

Lisäksi kokotaulukoihin on kirjattu senttimetreinä vaatteen mitat, kuten rinnanympäryksen mitta, vyötärönympäryksen mitta tai lahkeen mitta. Näin sinun on helppo tarkistaa mittanauhan avulla, onko kyseinen vaatekoko sinulle todennäköisesti sopiva.

Kokotaulukon löydät jokaiselta tuotesivultamme.

Näin mittaat vaatekokosi oikein

Pituus: Pituus mitataan jalkapohjasta pään korkeimpaan kohtaan. Seiso suorana paljain varpain ja jalat yhdessä.

Rinnanympärys: Rinnanympärys mitataan rinnan korkeimmalta kohdalta. Seiso ryhdikkäästi, kädet vartalon vieressä. Pidä mittanauha suorassa linjassa.

Rinnanympärys rinnan alta: Mittaa rinnan alta, kylkiluiden ympäriltä. Seiso ryhdikkäästi, kädet vartalon vieressä. Pidä mittanauha suorassa linjassa.

Vyötärönympärys: Vyötärönympärys mitataan kylkiluiden alapuolelta ja lantioluiden yläpuolelta. Seiso suorassa ja pidä maha rentona ja luonnollisena.

Lantionympärys: Mittaa lantionympärys takapuolen leveimmästä kohdasta. Muista seistä suorassa. 

Lahkeen sisäpituus: Seiso suorassa, jalat hieman erillään toisistaan. Pituus mitataan haaravälistä ja jalkapohjaan. 

Kaulan ympärysmitta: Ympärysmitta mitataan aataminomenan alapuolelta, kaularangan seitsemännen nikaman kohdalta. Nikama on niskan korkein kohta, kun laittaa leuan rintaan.

Hihan pituus: Mitataan kaulasta ranteeseen. Seiso suorassa, kädet rennosti vartalon sivuilla. 

Tarkastele vaatekoon lisäksi myös vaatteen muita ominaisuuksia

Valmistajien lisäksi sopivat vaatekoot voivat vaihdella myös vaatteen mallista tai materiaalista riippuen. 

Tietyt materiaalit ovat vähemmän joustavia ja lähtökohtaisesti napakampia, jolloin hieman suurempi koko voi istua paremmin. Joustavasta materiaalista valmistettu voi puolestaan sopia hyvin myös pienemmässä koossa.

Myös leikkauksella on väliä: tyköistuvassa vaateessa sopivan koon valinta on tarkempaa, kun puolestaan väljästi leikatuissa malleissa puolestaan pienempi koko voi näyttää jopa normaalia kokoasi paremmalta ylläsi.

Älä siis valitse aina tottumuksesta vanhaa, tuttua vaatekokoa, vaan tarkastele vaatteen materiaalia ja leikkausta sekä pohdi, miltä vaate näyttää ylläsi. Vaatekoko on vain numero, joten esimerkiksi normaalia suuremman koon valintaa ei kannata suotta jännittää.

Jos valitsemasi vaatekoko ei kuitenkaan huolellisesta tarkastelusta huolimatta ollut sopiva, ei hätää – tarjoamme 14 päivän maksuttoman* vaihto- ja palautusoikeuden kaikille käyttämättömille** tuotteille!


* Maksuton palautus Suomessa ja rajatuissa EU-maissa.
** Voit sovittaa tuotetta lyhyesti samalla tavoin kuten myymälän sovituskopissa. Mikäli jostain syystä tuote palautetaan meille niin että hintalaput on irroitettu tai tuote ei ole muuten kunnoltaan täyteen hintaan myytävissä, joudumme mahdollisesti palauttamaan tuotteen sinulle takaisin.

Peak Performance Helium – Syksyn 2020 mallisto nyt myynnissä

Peak Helium takit syksy talvi 2020

 

“Ei ihan ilmaa kevyempi, mutta erittäin kevyt.” Tämä sisäänostajamme kuvaus kuvaa parhaiten sitä tunnetta, joka käyttäjää ensimmäisenä kohtaa Peak Performance Helium takkia kokeiltaessa.

Kevyt Helium -takki, josta on omat versiot sekä naisille että miehille, sopii niin sellaisenaan käytettäväksi tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi sadetakin tai jokasään takin alustakiksi. Takki pakkautuu kätevästi pieneen tilaan, joten se on aina valmiina kun Suomen syksy (tai kevät/kesä) yllättää.

 

tutustu tästä koko takkivalikoimaamme

miesten takit Naisten takit

Vaatteiden pesumerkinnät

Monilla on tapana leikata vaatteiden hoito-ohjelappu pois, sillä se saattaa kutittaa tai näkyä esimerkiksi huivissa ikävästi päällepäin. Harva kuitenkaan muistaa hoito-ohjeita myöhemmin ja tästä syystä saattaa hoitaa vaatteitaan miten sattuu – mikä näkyy esimerkiksi vaatteen värien haalistumisena, nyppyyntymisenä, venymisenä tai kutistumisena.

Vaatteiden hoito-ohjelappu sisältää erilaisia pesumerkintöjä, jotka kertovat vaatteelle sopivat pesu- ja silityslämpötilat, pestäänkö vaate koneessa, käsin vai kemiallisessa pesussa sekä saako vaatteen kuivata kuivausrummussa tai valkaista. Hoito-ohjeet annetaan vaatteeseen aina kokonaisuutena huomioiden myös esimerkiksi napit ja muut yksityiskohdat.

Pesumerkintöjä kannattaa noudattaa, sillä ohjeista poikkeaminen voi vaikuttaa vaatteisiin eri tavoin: esimerkiksi liian kuuma pesu saattaa vaurioittaa silkkiä tai kutistaa pellavan, kun taas puuvilla puolestaan kestää kovempaakin käsittelyä.

Vaatteiden pesumerkinnät eivät siis ole turhia – päinvastoin. Hoito-ohjeita noudattamalla pidät vaatteen hyväkuntoisena ja käyttökelpoisena pidempään.

Yleiset vaatteiden hoito-ohjeet

Tärkein vaatteiden hoito-ohje on hoito-ohjelapun säilyttäminen. Näin osaat noudattaa oikeita pesumerkintöjä ja pidennät merkittävästi vaatteen käyttöikää.

Toinen tärkeä pesuohje on oikeanlainen lajittelu: vaatteet kannattaa lajitella värin, likaisuuden ja pesulämpötilan mukaan. Hyvä perussääntö on pestä tummat ja vaaleat vaatteet erikseen.

Vaatteet kannattaa myös pestä nurinpäin käännettynä, jolloin ehkäiset värin ja printtien kulumista, nyppyyntymistä sekä pesuraitojen syntymistä. Lisäksi kannattaa myös pestä täysiä koneellisia, niin säästät samalla vettä ja luontokin kiittää!

Noudata pesulämpötiloja: liian kylmässäkään vedessä vaatetta ei kannata pestä, sillä se saattaa sekoittaa värit kuosillisissa vaatteissa.

Muista myös säilyttää vaatteet asianmukaisesti: joko henkarissa tai siististi viikattuna. Etenkin helposti ryppyyntyvät materiaalit kannattaa laittaa jo kuivumisvaiheessa henkariin, jolloin vältyt niiden jatkuvalta silittämiseltä.

Hyvä tietää tekstiileistä

 • Valitse arkivaatteiksi tekstiilejä, jotka kestävät vesipesun sekä tarvittaessa rumpukuivauksen.
 • Valitse pesuaine vaatteen kankaan mukaan: herkille kankaille neutraali pH.
 • Puuvilla ja pellava saattavat kutistua hieman pesussa valmistustavasta riippuen.
 • Viskoosista tehty vaate kannattaa kuositella pesun jälkeen takaisin mittoihinsa, sillä se saattaa mennä kasaan pituuden osalta.
 • Käytä valkoisille puuvillavaatteille valkaisevaa pesuainetta, jotta ne pysyvät valkoisina.
 • Älä kuivata silkkivaatteita auringossa, sillä auringonvalo vaurioittaa värejä.

Pesumerkinnät

Vaatteiden pesumerkinnät on standardoitu ja pesumerkinnöissä on yleensä viisi erilaista symbolia. Ne kertovat vaatteelle suositellun pesu- ja silityslämpötilan sekä saako vaatteen valkaista, kuivata rummussa tai pestä kemiallisesti. Näiden lisäksi vaatteissa saattaa olla suomalaisista hoito-ohjeista poikkeavia merkintöjä, esimerkiksi vaatteen kuivumiseen liittyen.

Hoito-ohjeessa olevaa pesu- tai silityslämpötilaa ei kannata ylittää, sillä tällöin vaate saattaa vahingoittua. Symbolin lämpötila on korkein vaatteelle suositeltu pesulämpötila.

Viiva pesulämpötilasymbolin alla tarkoittaa hellävaraista pesua, jolloin pesukonetta ei kannata täyttää täyteen asti. Hellävaraisuutta vajaamman täytön lisäksi lisäävät suurempi veden määrä sekä kevyempi linkous. Kankaista esimerkiksi silkki ja villa vaativat hellävaraisen pesun.

Vaatteiden pesumerkinnät kannattaa tarkistaa jo kaupassa, sillä esimerkiksi kemiallista pesua vaativien arkivaatteiden vieminen pesulaan on pidemmän päälle vaivalloista. Arjessa kannattaakin suosia helposti hoidettavia vaatteita, jotta voit pestä mahdollisimman täysiä koneellisia.

Tutustu alla yleisimpiin vaatteiden pesumerkintöihin:

Kaipaatko vinkkejä vaatteiden hoitoon?

Pyrimme aina kertomaan tuotteidemme tuotekuvauksissa vaatteiden hoito-ohjeet, jotta tiedät jo ennen ostopäätöstä, millaista hoitoa vaate kaipaa.

Mikäli vaatteen hoidosta herää kuitenkin kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme verkkokauppa@aukia.fi tai lue lisää vinkkejä vaatteiden hoitoon blogistamme:

×