Mikä tekee takista lämpimän?

Canada goose takki

Talvitakkeja on tarjolla yhtä monta vaihtoehtoa kuin on tarvettakin. Toiset meistä palelevat enemmän kuin toiset, siksi takkia valitessa on tärkeä tietää mikä on takin lämpöaste. Lämpöasteeseen vaikuttavat sekä takin päällysmateriaali että täytteen materiaali. 

VILLAKANGAS

Villakangastakkien materiaalit vaihtelevat paljon. Useimmiten edullisemmissa takeissa on vähemmän villa kun taas villapitoisuus  sekä villan laatu lisääntyvät hinnan myötä. Mitä enemmän takissa on villa, sitä lämpimämpi se on. Enemmän villaa sisältävä kangas kestää myös käytössä pitkään. Muista kuitenkin hoitaa villakangastakkiasi harjaamalla sekä tuulettamalla sitä.

UNTUVA

Untuva on luonnon tehokas lämmöneriste. Untuva on orgaaninen ja ekologinen materiaali ja laadukas untuvatakki onkin uskollinen ystäväsi pitkään. Kaikki Aukialla myytävät untuvatakit on tuotettu vastuullisesti ja tavarantoimittajat ovat vakuuttaneet untuvan hankinnan tapahtuvan eettisesti hyväksyttävällä tavalla. Muista pestä untuvatakkisi aina välillä, sillä puhdas untuva eristää likaista paremmin. 

THINSULATE JA POLYESTER

Monet merkit ovat kehittäneet untuvan tilalle eläinystävällisiä  täytteitä. Esimerkiksi Thinsulate on 1,5 kertaa lämpimämpi kuin vastaavan paksuinen untuva. Lisäksi se on kosteutta hylkivä ja hengittävä täyte.

Vastaa